Home » Over ons » NeuroSIPE

NeuroSIPE

Advertisements

essentiële tremor

NeuroSIPE richt zich op de ontwikkeling van nieuwe instrumenten en technieken voor de diagnose en de monitoring van aandoeningen aan het centrale en het perifere zenuwstelsel.

Het vernieuwende van dit programma is de focus op een closed-loop systeemaanpak waarmee oorzaak en gevolg van de aandoening kan worden onderscheiden. Als voorbeeld kan de beroerte worden genoemd. Deze resulteert vaak in verminderde motoriek en verhoogde gewrichtsstijfheid. Bij de patiënt is het vaak echter niet duidelijk of de verhoogde gewrichtsstijfheid wordt veroorzaakt door het stijver worden van het spierweefsel of door verhoogde spieractivatie. In het eerste geval kan er gekozen worden voor een chirurgische ingreep terwijl in het laatste geval anti-spasmemedicatie op zijn plaats is. Met behulp van meetinstrumenten en closed-loop identificatietechnieken uit de regeltechniek zal onderscheid in bijvoorbeeld de gewrichtsstijfheid wel gemaakt kunnen worden. Daarnaast zullen de technieken en instrumenten relevant kunnen zijn voor bijvoorbeeld het evalueren van de effecten van medicatie.

Voor meer informatie over het NeuroSIPE programma ga naar www.neurosipe.nl.

STW-Ned-RGBSTW                                                                                                                                            

De technologiestichting STW heeft zijn wortels in het programma voor Technische Natuurkunde en Innovatie van de Stichting FOM aan het eind van de jaren ’70 van de vorige eeuw. In 1981 werd STW officieel als stichting opgericht om het totaal aan technische wetenschappen te kunnen bedienen. De doelstelling van de stichting is sindsdien het realiseren van kennisoverdracht vanuit excellent technisch-wetenschappelijk onderzoek. Enige jaren geleden is het accent in de missie gewijzigd naar kennisoverdracht tussen technische wetenschappen en gebruikers, om de rol van de gebruikers in alle STW-projecten te benadrukken. Gebruikers leveren tijdens onderzoeksprojecten waardevolle adviezen en brengen eigen kennis in wat tot aanscherping van de onderzoeksvraag kan leiden. Uiteindelijk is innovatie –of in STW-termen utilisatie– het resultaat van de inspanningen van onderzoekers en gebruikers samen.

Voor meer informatie over de technologiestichting STW ga naar www.stw.nl.

NeuroSIPE is één van de perspectief programma’s die door STW gefinancierd worden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s