Home » Over ons

Over ons

Advertisements

Het onderzoek bestaat uit een samenwerking tussen academisch medisch centrum Amsterdam (AMC), Universiteit Twente (UT) en Technische Universiteit Delft (TU Delft). De expertise van de drie centra zijn gebundeld om te slagen in dit wetenschappelijk onderzoek dat zal plaatsvinden in het AMC.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door mw. ir F. Luft (UT), dr. ir. W. Mugge (TU Delft) en mw. S. Sharifi, MSc (AMC). Zij doen momenteel onderzoek naar het verbeteren van diagnostiek bij tremor door het ontwikkelen van een nieuw diagnostisch systeem met behulp van MRI.

De bewegingsstoornissen-groep van het AMC is gespecialiseerd in tremor en beeldvorming. De verantwoordelijk hoofdonderzoeker op het AMC is mw. dr. A.F. van Rootselaar, tevens neuroloog en klinisch neurofysioloog op de afdeling Neurologie van het AMC. Daarnaast is ir. L. Bour, klinisch fysicus, betrokken bij het onderzoek.

Vanuit TU Delft is dr. ir. A.C. Schouten betrokken bij de technische ontwikkeling. Hij is universitair hoofddocent in de bewegingssturing op de afdeling Biomechanische techniek. Zijn groep ontwikkelt meettechnieken die wij gebruiken in ons nieuwe diagnostische systeem.

De universiteit Twente is betrokken bij het onderzoek onder leiding van dr. ir. T. Heida. Zij is universitair docent in de Biomedische Signalen en Systemen groep. Zij hebben veel ervaring met het implementeren van nieuwe technologieën en analysetechnieken.

Ons project “The Movement Diagnostic System” maakt deel uit van het NeuroSIPE programma van Technologiestichting STW. Op de NeuroSIPE website is meer informatie over ons project met foto’s van de personen betrokken bij het project.

 

amc-logo delftlogo Print

Advertisements