Home » Uncategorized » Update onderzoek en vrijwilligers gezocht!

Update onderzoek en vrijwilligers gezocht!

Advertisements

De jaarwisseling staat weer voor de deur. Het einde van het jaar is een goed moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Begin 2013 zijn we bezig geweest met het opzetten van een goed  protocol waarmee wij hopen een onderscheid te kunnen maken tussen verschillende tremor-groepen.  In juni is het protocol gepresenteerd op het ‘17th International Congress of Parkinson’s Disease and Movement Disorders’ in Sydney. De poster is online te bekijken.  

Vervolgens zijn wij volop gaan meten. De patientmetingen bestaan uit een EEG en fMRI onderzoek. De deelnemers die maar één meting hebben gehad zullen in januari benaderd worden voor het tweede onderdeel.

Momenteel zijn wij nog steeds druk aan het meten en nog steeds hard op zoek naar vrijwilligers die deel willen nemen. Wij zijn op zoek naar patiënten met essentiële tremor, ziekte van Parkinson, schrijfkramp en gezonde vrijwilligers.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer veel meten en tot mooie resultaten komen. Wij wensen iedereen, en in het bijzonder de vrijwilligers die deelnemen aan ons onderzoek, fijne kerstdagen!

foto2

foto3

Advertisements